Tilbage til oversigten

Kong Hans Kælder

Restaurant Kong Hans Kælder blev besøgt lørdag d. 14. april 2012, mellem klokken 18 og midnat. Siden 1983 har restauranten haft en stjerne i Michelin Guiden. Klubbens medlemmer afsluttede aftenen med en afsteming på skalaen 1-10, hvor gennemsnittet endte på 6,7.

Følgende er kommentarer fra klubbens medlemmer på grundlag af aftenens oplevelse.

Jeg havde meget store forventninger til en enkel og stilsikker middag og måske derfor var jeg lidt skuffet over at flere af retterne savnede fokus og havde for meget kørende, og der var for langt i mellem ekstremt velsmagende og/eller innovative indslag. Jeg vil dog fremhæve anden med persillerodsrisotto og amerikansk pinot noir (DuMOL 2009), der skilte sig ud som en blændende helstøbt servering. Den grillede hummer i havtorn-mayo med israelsk chardonnay var også som jeg havde håbet der var mere af - enkel og velsmagende. Desværre fejlede tilberedningen et enkelt sted med kolde muslinger til multen og serveringen af en enkelt ret var tilfældig, med forskellig anretning omkring bordet. Omgivelserne var hyggelige og servicen generelt venlig og "fleksibelt" tilpasset selskabet.

Overordnet set godt men uinspirerende og ufokuseret køkken med vine, der på fornem vis komplementerede maden så oplevelsen blev højnet. Jeg gav 4.5 points i evalueringen, hvoraf det halve var for Fernet Branca i baren?. Pris/kvalitet synes jeg ikke middagen var pengene værd og ville kun anbefale restauranten til erhvervsformål, hvor maden ikke må tage fokus, men aftenen skal glide.

Broder Philip, formand

Mine forventninger til Kong Hans var kontinuitet kontinuitet kontinuitet på et højt plan, idet det er den restaurant der har haft en michelin stjerne længst tid i Danmark, og den ligger klart i den høje ene rent prismæssigt blandt de danske michelin restauranter. I mine forventninger lå der derfor også at der måske ikke ville være de helt store overraskelser og udfordringer i det kulinariske valg, sammenlignes med fx Noma, men at det ville være godt, lækkert og fejlfrit. Fejlfrit og kontinuitet på et højt plan kan man dog ikke kalde starten på aftenen, idet der var et tydeligt skår i en af mine glas da vi ankom til bordet. Dette var dog kun en mindre detalje sammenlignet med den overraskelse der var gemt i min 4. ret (Kuller samt blåmuslinger i persillerod) i form af et stykke skarpt hårdt gennemsigtigt plastic, som jeg kun kan gætte har været en del af en opbevaringkasse. Det må bare IKKE ske - det må ikke ske for min lokale pizzamand, og det må slet slet ikke ske for en Michelin restaurant. Jeg kan kun gry for hvad der ville have sket, hvis det var en stamkunde, Michelin- eller anden madanmelder der havde oplevet dette!!!

Hvis vi sætter disse skuffende oplevelser til side, og i stedet ser på maden og de tilhørende drikke ligger vi på et mere normalt 1 stjernet Michelin niveau, hvor der ikke var noget der faldt igennem, men heller ikke var helt oppe og få een op i skyerne. Min favorit ret i løbet af aftenen var Jomfruhummer i havtorn (karakter: 7), mens skuffelsen (rent madmæssigt) var lam med tilhørende spidskål (karakter: 4). Mht. drikkevarerne var favoritten klart Portvin 1995, som jeg desværre har glemt navnet på (karakter: 9), mens skuffelsen var noget underligt dansk æble icewine (som så ikke var vin, hvad vores i øvrigt dygtige tjener belærte os) (karakter: 3).

Ses der samlet set over hele aftenen trak vinene og den gode betjening aftenen op, mens maden trak en smule ned. Det er dog svær at negligere katastrofen mht. før-omnævnte skår i glasset og plastic i maden, hvilket gør at den samlede karakter lå i den helt lave ende i forhold til de restauranter vi har besøgt. Selv hvis man fjernede disse elementer fra aftenen ville det stadig ikke være et sted jeg ville invitere andre med på eller anbefale, idet prisen simpelthen ikke svarer til oplevelsen. Her ville der være klart andre steder jeg hellere ville anbefale.

Broder Jens

Jeg må indrømme jeg havde store forventninger til et overdådigt måltid på Kong Hans - hvilket jeg dog ikke helt synes blev opfyldt til fulde.

Kong Hans overser man nemt, hvis ikke man lige ved hvad man kigger efter og modtagelsesområdet var heller ikke prangende. Det der så redder Kong Hans til fulde ved at ligge på netop den lokalitet er de fantastiske hvælvinger og den dertilhørende atmosfære og akustik - jeg var meget fascineret på vej hen til vores bord.

De behagelige omgivelser blev snart fulgt til dørs af nogle dygtige tjenere som umiddelbart gav mig indtryk af at de vidste hvad de talte om og oprigtigt var interesserede I det de beskæftigede sig med. Jeg har kun rosende ord til at det der ligger uden for det der blev serveret.

Mit overordnede indtryk af maden som helhed, var at jeg savnede et gennemgående tema og sammenhæng mellem retterne, hvilket jeg helt klart havde forventet i noget højere grad.
Derudover synes jeg retterne var lidt kedelige og "standard" uden jeg kunne finde en eneste speciel ret - bevares det meste smagte godt - men jeg ville gerne have haft en aha oplevelse - den udeblev desværre.

Generelt set synes jeg egentlig mange af retterne smagte lidt for fede i det - hvilket til dels blev reddet af nogle ganske udmærkede vine.

Jeg vil dog gerne fremhæve osteplatten og den tilhørende portvin som hen helt igennem lækker ret.
Derudover var jeg meget imponeret af den Pinot Noir fra USA fra DuMOL - den var helt igennem lækker.

Slutteligt vil jeg konkludere at retterne var under middel for hvad jeg forventer at spise på en Michelin restaurant - Men bliver hevet et lille nyk op over middel ganske enkelt pga. nogle ganske velvalgte og velsmagende vine.

Jeg ville ikke anbefale restauranten til andre, da der er adskillige andre steder man kan få samme eller bedre for færre penge.

Broder Jess

Tja bum.

Broder Mads

Tja bum.

Broder Michael

Tja bum.

Broder Morten

Tja bum.

Broder Niels

Tja bum.

Broder Torben

Udefra gør restauranten ikke meget ud af sig selv, men det betyder som bekendt ikke at det indre ikke kan være uovertruffet. Omgivelser og indretning er helt i top og hvælvingerne giver en utrolig hyggelig atmosfære. Hvælvinger skal man dog lige passe på, når man rejser sig fra bordet - de flytter sig ikke! Retterne er lækre og velanrettet, men uden de store armbevægelser. Valget af vine er derimod interessante samtidig med at de passer godt til retterne, hvilket hæver det samlede niveau.

Overordnet en god oplevelse, som dog ikke lever op til prislejet.

Broder Tore